Wednesday, January 9, 2013

Inselatorii Academice (3)


• Multi din profesorii buni, cu activitate foarte satisfacatoare, nu vor avea contractul reinoit daca nu prezinta interes in cercetare, iar profesorii mediocrii pot fi angajati daca prezinta interes in cercetare. Multi profesori depun mult timp in a invata studentii materialul necesar si nu au timp suficient pentru a produce cantitatea si calitatea de cercetare necesara pentru a fi angajat permanent si deci vor fi concediati.
Deci daca unui profesor ii pasa de pensie ar trebui sa-si neglijeze studentii. (huh???)  Ca un profesor sa fie excelent trebuie sa consume mult timp sa pregateasca cursuri de inalta calitate precum si cuvintari de exceptie si nu mai are timp pentru cercetarea necesara sa obtina angajare permanenta la o universitate buna.
STUDENTII
• Studentii nu neaparat vor obtine o educatie mai buna la cele mai prestigioase institutii.
• Procentajul de studenti care iau doctoratul este mai mare la facultatile mai mici decit la universitatile de prestigiu. Institutiile cu cel mai mare procent sint cele care au mai putin de 2000 de studenti. Grinnell College are un procent mai mare de absolventi cu doctorat decit are Harvard ori Yale.
• La Stanford au fost investigatii federale pentru ca presedintele a folosit $17500 pentru nunta si de $2000 pe luna si-a cumparat flori acasa. Toate cheltuielile acestea au fost acoperite de scolarizarea scumpa pe care a trebuit s-o plateasca studentii.
• Un profesor de stiinta de la Universitatea din Michigan a declarat: “Fiecare minut pe care-l pierd intr-o clasa cu studentii din primii doi ani, ma costa bani si prestigiu.” Deci studentii ar putea fi atrasi de numele unei universitati de prestigiu, dar pina nu vor ajunge in programa pentru licenta, probabil ei nu vor fi invatati de acesti profesori.
Acum intrebarea mea este: ce facem? Merita sa insistam ca copiii nostri sa mearga la o universitate prestigioasa? Trebuie doar sa ne trimitem copiii acolo pentru o diploma dar sa nu ne asteptam sa se intoarca cu o educatie? Ce ati face?

No comments: