Saturday, January 19, 2013

Vrem Scriptura inapoi!


reader1
Ce este impresionant in cartile de citit McGuffey este moralitatea. De la prima carte la cea de a 6-a, moralitatea este insistenta, unde exista rareori o pagina unde sa nu adreseze o problema morala – sobrietate, cumpatare, decenta, modestie, punctualitate – iar cei care au practicat aceste virtuti esentiale au fost siguri de succes…lumea din timpul cartilor lui McGuffey a fost o lume in care nimeni nu a pus la indoiala adevarurile biblice, sau relevanta lor in conduita zilnica.
Aceasta evaluare de H.S. Commanger, istoric, pedagog si savant al Universitatii Columbia si Harvard, confirma faptul ca America si scolile de atunci au avut un fundament biblic care a format cultura natiunii precum si modul de viata. Cartile si scolile au promovat caracter si responsabilitate.
Cred ca sintem de acord cu faptul ca este greu sa gasim oameni cu intelepciune, curaj si altruism ca G. Washington, T.Jefferson, B. Franklin sau A. Lincoln in rindul liderilor politici de astazi.
America a fost odata o societate care a avut radacinile in Biblie. Fondatorii au fost produsul civilizatiei occidentale. Intr-o societate bazata pe Biblie, America a crescut pe conceptele biblice. Acestea au fost proclamate in biserici si predate in scoli si in camine.
De mai bine de o jumatate de secol, manualele si alte materiale produse de umanisti ataca si submineaza aceste concepte. Trebuie sa ne reintoarcem la radacinile biblice!!

No comments: