Saturday, January 19, 2013

Legi noi?


wink

Dupa multe dezbateri aprinse in Congres, astazi a fost adoptata o lege care permite unui numar tot mai mare de familii de a gati acasa. Copiii trebuie sa mearga la un control fizic anual pentru a supraveghea cresterea in greutate. Incercarile de a solicita meniurile saptaminale si inspectarea bucatariilor au esuat.
Un purtator de cuvint de la Asociatia Nationala de Nutritie condamna aceasta decizie.“Acestor copii le sint refuzate socializarea si diversitatea bogata, care este o parte esentiala a procesului de a minca. Fara experienta in domeniu este imposibil pentru o persoana sa stie sa-si hraneasca copiii. Ca avocati ai copiilor, noi vedem acest lucru ca un pas inapoi si luptam pentru copiii care nu pot sa vorbeasca pentru ei insisi.”
Parintii care gatesc acasa spun ca beneficiile de a minca acasa face sa creasca unitatea familiei care include si posibilitatea de a ajusta un regim alimentar special dupa nevoile fiecaruia. Elizabeth Crocker, care gateste acasa, a spus ca a inceput sa gateasca si sa manince acasa atunci cind si-a dat seama ca fiul ei a avut o alergie severa la oua. Bucatariile publice i-au cerut sa ia numeroase medicamente care au avut efecte secundare grave. Elizabeth a descoperit ca eliminarea oualor a fost o metoda mai simpla si s-a decis sa continue sa faca acest lucru.
Dupa aceasta experienta, familia Crocker a decis sa gateasca acasa pentru toti copiii lor si au transformat camera unde era televizorul intr-o bucatarie. Elizabeth declara ca este foarte multumita de cum decurg lucrurile, spune ca au explorat retete diferite si se intilnesc regulat cu alte familii unde fac schimb de idei si iau masa impreuna.
Copiii familiei Crocker s-au dezvoltat foarte bine in grija mamei lor si au luat in greutate mult mai mult decit cei care maninca la bucatariile publice.
Totusi Asociatia Nationala de Nutritie vrea ca aceste familii sa fie supravegheate ca hranirea copiilor sa fie adecvata. Dar cine supravegheaza daca copiii care maninca la cantina lor sint hraniti cu mincare nutritionala??

No comments: