Saturday, January 19, 2013

Hai Olanda!!


unflag
Daca ai putea alege orice tara din lume in care sa-ti cresti copiii, care tara ai alege?
Potrivit ONU, cele mai bune tari in care sa-ti cresti copiii sint Suedia, Belgia, Danemarca sau numarul unu pe lista: Olanda. In 2007, UNICEF a lansat un studiu unde s-a evaluat calitatea vietii copiilor in mai mult de 20 de tari dezvoltate iar Olanda a iesit cap de lista.
Totul suna bine, nu? Cu exceptia cazului in care vrei sa stii ce e in spatele acestei calitati inalte de viata al copiilor. Copiii olandezi sint, cu siguranta, fericiti, dar asta este pentru ca sint in centrul atentiei. Parintii fac eforturi mari pentru a-si multumi copiii, iar profesorii au scazut standardele, acestea fiind cu mult mai joase decit cele din tarile europene. Dorintele copiilor au devenit atit de importante incit parintii nu au voie sa-i opreasca de la nimic.
Cind vine vorba de a lua decizii personale, copiii din Olanda se bucura de o extraordinara libertate. Olanda si tarile vecine sint faimoase pentru atitudinea toleranta catre activitati ca fumatul, bautul, droguri si sex. Educatia sexuala incepe la virsta de 4 ani iar virsta de consimtamint este de 12 ani.
Crezi ca UNICEF e fericit cu acest studiu? NU! Ei zic ca inca nu este facut destul pentru a proteja drepturile copiilor! Ca rezultat, Olanda cedeaza in fata Natiunilor Unite si le da autoritate si mai mare pentru a avea “grija” de copiii tarii.
UNICEF poate considera ca copiii din Olanda sint cei mai norocosi din lume, dar fericirea lor vine cu un cost mare – si adesea ascuns – al familiei. O cultura care se invirte in jurul copiilor si unde statul le da libertatea copiilor de a lua decizii personale, a facut din parinti, simpli ingrijitori: responsabili pentru a hrani, imbraca si a satisface copiii dar nu pentru a-i ghida si pregati pentru viata. Normal ca parintii vor ca copiii lor sa fie fericiti … dar cu ce pret?

No comments: