Saturday, January 19, 2013

Greierele si Furnica


cricket_and_ant
Doua versiuni diferite! Doua morale!
Versiunea veche: – Furnica lucreaza din greu in caldura distrugatoare a verii, isi construieste casa si isi pune deoparte alimente pentru iarna.
Greierele crede ca furnica este o proasta si ride, danseaza si joaca toata vara. Iarna vine, furnica e la cald si bine hranita. Greierele nu are adapost si nici mincare, asa ca moare de frig.
MORALA: Fii responsabil!
Versiunea moderna: – Furnica lucreaza din greu in caldura distrugatoare a verii, isi contruieste casa si isi pune deoparte alimente pentru iarna.
Greierele crede ca furnica este o proasta si ride, danseaza si joaca toata vara. Vine iarna si greierul, tremurind de frig, solicita o conferinta de presa si cere sa i se spuna de ce i se permite furnicii sa stea la cald si sa aiba hrana, in timp ce altii mor de frig si de foame.
CBS, NBC, PBS, CNN, ABC vin la fata locului sa transmita imagini cu greierele tremurind, aratind in opozitie furnica, confortabila in casa ei, la o masa imbelsugata. America si lumea intreaga este socata de contrast.
Cum se poate intimpla acest lucru? Intr-o tara asa de bogata, cum pot fi lasati unii sa sufere in asa hal?
Broasca Kermit apare cu greierele la Oprah si toata lumea incepe sa plinga cind incep sa cinte “Nu-i usor sa fii verde”. Jesse Jackson face o demonstratie in fata casei furnicii si incep sa cinte “Vom invinge” apoi ingenuncheaza si se roaga lui Dumnezeu pentru binele greierului.
Nancy Pelosi si John Kerry exclama intr-un interviu cu Larry King ca furnica s-a imbogatit pe spatele greierului si cer ca taxele furnicii sa se mareasca ca sa-si plateasca partea ei.
Furnica este amendata ca nu a angajat alte insecte in timpul verii, si pentru ca nu a avut destui bani, i s-a confiscat casa.
Povestea se termina cu greierele stind in casa furnicii, mincind ultima firmitura adunata de furnica, iar pentru ca nu a avut grija de acasa, aceasta s-a darimat. Furnica a disparut in zapada.
Greierele este gasit mort intr-un incident legat de droguri.
MORALA: Ai grija cum votezi.

No comments: