Monday, January 21, 2013

Cine ne sint dusmanii?


Cei care sint ingrijorati despre ceea ce se intimpla cu scolile din America sau oriunde in lume, trebuie sa recunoasca ca este razboi. Un razboi cu cultura noastra si a modului de viata pe care vrem sa-l transmitem copiilor si nepotilor nostri.
Dusmanul nu este profesorul din clasa sau directorul scolii. Inamicul nu este reformatorul educatiei sau sindicatul profesorilor. Dusmanii nu sint democratii sau cei din Congres. Scriptura spune:
Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si singelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapinitorilor intunerecului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sint in locurile ceresti.
Razboiul impotriva culturii noastre – despre cum sa ne traim viata si modul de viata pe care il vrem pentru copiii nostri – este unul spiritual. Inamicul a inundat scolile si fiecare aspect al societatii noastre. Duhul Sfint are un standard triun. Este format din 3 institutii pe care Dumnezeu le-a stabilit pentru administrarea unei societati stabile: familii evlavioase, biserici imbracate cu putere si un guvern drept. Fara familii evlavioase, biserica nu poate fi niciodata ceea ce ar trebui sa fie, iar fara biserica adevarata, familiile nu vor fi niciodata evlavioase. Cind biserica si familia functioneaza dupa voia lui Dumnezeu, poate rezulta un guvern drept.
Biblia ofera cel putin 3 motive care arata de ce educatia bazata pe Scriptura este obligatorie. In Coloseni 1:15-17, Pavel ne arata ca o educatie adevarata trebuie sa recunoasca rolul lui Hristos in toate. Este imposibil sa predai stiinta adevarata, ori istoria corecta fara a recunoaste locul lui Hristos. De exemplu, cum ai putea preda la istorie conceptul de importanta vitala ca drepturile omului vin de la Dumnezeu, cind numele Lui nu poate fi mentionat in scoli?
Daca parintii crestini vor ca copiii lor sa fie fericiti si sa prospere, Biblia ne arata calea. Pentru a fi binecuvintati, copiii nu pot fi sub invatatura celui fara Dumnezeu.
Prin urmare, pentru ca un copil sa fie educat cu adevarat, pentru a fi fericit si pentru a prospera, ei trebui sa:
1. aiba invatatori cu frica de Dumnezeu,
2. sa fie educati bazat pe principiile Scripturii unde Hristos este la centru
3. viata lor sa fie saturata de Cuvintul lui Dumnezeu.

No comments: