Monday, January 21, 2013

Daca ai fi judecatorul, cum ai hotari?


Problema 1: Intr-un oras erau 2 oameni, unul bogat si unul sarac. Bogatul avea foarte multe oi si foarte multi boi. Saracul n-avea nimic decit o mielusa, pe care o cumparase; o hranea si o crestea la el impreuna cu copiii lui, ca si cum ar fi facut parte din familie.
A venit un calator la omul acela bogat. Dar in loc sa prepare mincare din animalele lui, bogatul a luat mieluseaua sarucului si a pregatit o mincare gustoasa.
Daca ai fi judecatorul acelui oras si saracul ar veni la tine, ce ai face?
Problema 2: Au fost 2 oameni intr-un anumit stat/judet, unul a fost guvernorul/prefectul si celalalt a fost un parinte. Primul a controlat administrarea justitiei, iar parintele a controlat educatia copilului sau.
Un grup de interese speciale a venit in oras si a stat in casa guvernorului/prefectului. Ei au incurajat guvernorul/prefectul sa preia controlul asupra educatiei copiilor. Acesta, nesatisfacut doar cu administratia justitiei, a luatdreptul parintilor de a-si educa proprii copii. Guvernatorul a luat copiii, i-a educat in scolile proprii si in filozofiile gurpurilor de interese speciale.
Tu esti judecatorul si parintele vine la tine pentru ajutor. Ce vei face? Cum vei judeca?

No comments: