Saturday, January 19, 2013

Punerea “Corectitudinii” in educatie


napier-elementary
Cuvintele lui V.I. Lenin despre educatie au fost: “Da-mi 4 ani sa invat copiii si saminta care o sa o sadesc nu va putea fi smulsa.” Stalin a proclamat mai tirziu “Educatia este o arma al carei efect depinde de cine o tine in miinile sale si catre cine este indreptata”. Deci ce invata copiii nostri este foarte important!

Acest text este afisat in fata unei scoli. De ce o scoala ar pune mai multa greutate pe “corectitudine” decit pe “matematica” sau “engleza”? S-ar putea sa fie pentru a produce o populatie care sa creada ca este “corect” de a lua de la cei care au pentru ca au lucrat din greu si a da celor care de multe ori aleg sa nu lucreze? Se poate sa fie ca 5% din populatie care plateste 50% din impozite sa nu plateasca destul?

Cit succes are aceasta scoala in realizarea obiectivelor pentru care contribuabilii asuma ca li se cheltuie banii – educarea copiilor nostri? In conformitate cu raportul Departamentului de Educatie, aceasta scoala nu a indeplinit nici un obiectiv stabilit de Departament. In matematica, citire, limba engleza, si scriere, elevii acestei scoli nu reusesc sa atinga standardele impuse de guvern.

Sint sigura ca exista explicatii pentru astfel de rezultate. Dar cind o scoala cu astfel de performante proaste afiseaza ca ei sint pentru “corectitudine” in loc de “educatie” pot doar sa intreb:

Cit este de corect fata de elevi? Dar fata de conribuabili? Nu merita mai bine? Pe cind ne putem astepta la acest “mai bine”???

No comments: