Monday, January 21, 2013

Vine si in Detroit?


ONU lanseaza o ancheta cu privire la situatia locuintelor in SUA. Raquel Rolnik este o reportera speciala privind problema drepturilor la locuinta.
Raquel Rolnik, un planificator urban brazilian si alegerea ONU, va investiga problema locuintelor. Va vizita New York, Chicago, New Orleans, Los Angeles, Washington, o rezervatie de aborigeni din Dakota de Sud si Wilkers-Barre din Pennsylvania. Apoi, ea va compila un raport cu concluziile ei, care va fi prezentat in martie, la Adunarea Generala ONU si Consiliul ONU pentru drepturile omului.
ONU este de parere ca a avea o locuinta decenta este un drept al omului si pentru ca este greu sa gasesti o locuinta in New York, exista o mare probabilitate ca guvernul SUA este vinovat de incalcari grave ale drepturilor omului
Intelegeti? Locuintele sint un drept al omului. La fel ca si asigurarea medicala. Mai un pic se va cere ca si telefoanele mobile sa fie un drept al omului.
Se pare ca tipa asta nu vine la Detroit. Cred ca nu e proasta. Rog pe cineva ca s-o informeze pe doamna asta ca sint case in Detroit pe care le poti cumpara cu citeva sute de dolari. De asemenea, va rog s-o informati ca deja oferim locuinte celor in nevoie.
Propunerea mea este ca ONU sa repare colibele din noroi si paie din lume, dupa aceea sa vina si sa comenteze ce este in America.
Sint curioasa, totusi, cum arata cartierele sarace din tara ei, Brazilia???

No comments: