Monday, January 21, 2013

Statul trebuie sa controleze educatia pentru a depasi influentele parintilor si sa se asigure ca elevii sint adaptati social si cultural


Cine a avansat acest argument? Judecatorul Blackmun, John Dewey sau Hitler?
Toti 3.
Guvernul se foloseste de scoli pentru a face elevii sa accepte influentele, intoleranta si valorile proprii. Statul se foloseste de scoli pentru a socializa elevii in functie de agenda politica (si uneori imorala) proprie. Scoala functioneaza si este conceputa pentru a inspira modul lor de gindire. Orice vine in contradictie cu acest mod este respins; tot ce este compatibil este acceptat.
Presupusa preocupare pentru depasirea influentelor parentale indica o atitudine periculoasa – ca guvernul, si nu parintii sau elevii adulti ar trebui sa determine cultura si climatul intelectual in care sa traim. Practic vorbind, gindirea “corecta policic” este periculoasa pentru orice persoana care, pur si simplu are puncte de vedere diferite.
Cei care sustin controlul statului si sint confortabili cu incercarea de a inlatura influenta parintilor caracterizeaza, in mod fals, gindirea controlata de stat ca fiind toleranta si obiectiva si ca standardizarea mintii este un lucru normal.

No comments: