Monday, January 21, 2013

Guvernul trebuie sa reglementeze educatia in vederea mentinerii unor standarde ridicate


Adevarul este ca cei care fac aceasta afirmatie, in general cei din guvern, vor sa spuna ca guvernul trebuie sa reglementeze educatia pentru a se asigura ca propriilestandarde sint mentinute. Desigur, standardele statului nu sint ridicate, acestea sint minime. Autoritatea statului nu se extinde asupra reglementarii educatiei. Nu se extinde la certificarea standardelor de gindire, minime or ridicate.
Persoanele care au ales guvernul, i-au incredintat acestuia activitatea legala de a le asigura drepturile inalienabile. Nu le-a fost incredintata standardizarea copiilor. Cind standardele care vor sa le reguleze sint acelea in gindire, standardele in idei, nu este evident ca statul incearca sa standardizeze insisi oamenii? Nu este evident ca statul incearca sa faca oamenii sa se conformeze cu propriile idei ale guvernului?
Standardele inalte nu sint stabilite de guvern. Statul isi stabileste propriile standarde iar in ziua de azi, acestea sint foarte mici. Atunci cind sute de mii de elevi de liceu “gradueaza” fara aptitudinile necesare unui loc de munca mediocru, argumentul ca statul trebuie sa reglementeze educatia ca sa asigure standarde inalte este unul…nepotrivit.

No comments: