Monday, January 14, 2013

Fara frica


“Fiti tari, si imbarbatati-va inima, toti cei ce nadajduiti in Domnul!” Psalm 31:24
Trebuie sa ne confruntam cu faptele. Exista unele persoane care nu ar trebui sa faca homeschool cu copiii lor. Indiferent de motiv, lipsa materialelor or abilitatea parintilor de a preda, pentru unii copii e mai bine sa mearga la scoala. Cu toate acestea exista si o alta parte a monedei. Multi parinti care ar trebui sa faca homeschool cu copiii lor, nu fac. Multi gasesc scuze sau spun: “E bine ca altii fac homeschool, dar eu niciodata nu as putea face asta!” Obiceiul de a trimite copiii la scoala sau inhibitiile proprii i-au convins de esec, in timp ce Dumnezeu ii asteapta sa creada in intelepciunea si calauzirea Lui pentru a reusi.
Multi oameni mari din Biblie s-au confruntat cu temeri similare. Moise, Iosua si Ghedeon au experimentat ingrijorari si au gindit ca ceea ce trebuiau sa faca era prea mult pentru ei. Fiindu-le frica sa incerce si dorind sa renunte chiar inainte de a incepe, Dumnezeu i-a provocat sa aibe incredere in El pentru curajul si puterea necesara. Dumnezeu i-a dat lui Moise un purtator de cuvint in Aaron, printr-un mesager sfint al lui Dumnezeu Iosua a primit incurajare la Ierihon, iar Ghedeon a primit confirmarea chemarii lui prin cilti care au fost atit uzi cit si uscati. Iesind afara din spatele scuzelor, ei au fost folositi de Dumnezeu pentru a realiza voia Lui.
Ce sarcina ti-a pus Dumnezeu in fata care te infrica sa incerci? Indiferent unde te conduce El, nu lasa frica sa te opreasca in a continua sa traiesti prin credinta. Dumnezeu e tare si El va merge inaintea ta si te va ajuta sa realizezi lucruri mari pentru slava Lui.
“Cheama-Ma, si-ti voi raspunde;si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunosti.” Ieremia 33:3

No comments: