Monday, January 21, 2013

Crestinismul este singura religie adevarata (1)


Toate religiile cred ca ele au dreptate. Fiecare dintre ele cred ca este cea adevarata. Toate religiile au un fondator cu o filozofie. Hai sa comparam pe Isus cu celelalte religii:
1. Ceea ce Isus a declarat despre El
Isus a declarat ca El a fost Dumnezeu pe pamint. El a spus ca este Mesia despre care s-a profetit. isus si-a asumat rolul lui Mesia pe pamint. De asemenea, El a permis oamenilor sa se inchine. Numai Dumnezeu are drept la inchinare. Isus a declarat ca vine din Cer (Rai). A spus ca El este dinainte de a fi nascut Avram. Afirmatia “Eu sint Cel ce sint” este aceeasi afirmatie pe care Dumnezeu a folosit-o cind S-a descris lui Moise. La fel s-a indentificat si Isus cind a declarat: “Eu si Tatal una sintem” ori “Voi sinteti de aici, Eu sint de sus”.
Pacatul este ceva facut impotriva lui Dumnezeu. Cine poate ierta pacatele? Numai Dumnezeu este capabil de asa ceva. Cit a fost pe pamint, Isus a iertat pacatele. S-a declarat a fi Dumnezeu. El a spus ca este Mesia despre care a fost profetit cu sute de ani inainte, a spus ca El este Salvatorul lumii, iar ca El este singura cale catre Cer.
El a spus: “Eu sint Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine.” Acestea sint afirmatii indraznete. El a spus “Daca nu credeti ca sint cel ce zic ca sint, veti muri in pacatele voastre”. De asemenea “Cine are pe Fiul, are pe Tatal, dar cine nu are pe Fiul, nu are pe Tatal.”
Trebuie sa intelegem ca Isus a facut afirmatii puternice despre El. El a spus ca este singura si adevarata cale catre Cer, si ne-a atentionat impotriva invatatorilor mincinosi. Ceea ce trebuie noi sa determinam este daca Isus a avut dreptate sau nu. Trebuie sa acceptam faptul ca acestea sint afirmatii facute de El si despre El.
Crestinii aleg sa creada ceea ce a zis Isus. Crestinii accepta ca ceea ce a zis Isus este adevarat.

No comments: