Saturday, January 19, 2013

Azi in Anglia, miine in America


Avind in vedere faptul ca administratia Obama vrea standarde nationale, este necesar sa tinem pasul cu ceea ce se intimpla cu cei care fac homeschool in jurul lumii. Stirile care vin din Marea Britanie nu arata bine deloc pentru cei care fac scoala acasa:
In conformitate cu noile reguli, autoritatile consiliilor locale sint autorizate sa intre in locuintele private ca sa ia interviuri copiilor cu privire la siguranta lor si la calitatea educatiei, fara ca parintii sa fie prezenti…Familiile vor fi obligate sa se inregistreze, ori vor avea de a face cu sanctiuni penale daca educarea copiilor va fi considerata ineficienta.
Se poate ca realul inculpat care sugereaza modificari in legislatie si influenteaza schimbari in educatie in jurul lumii sa fie ONU – sectia “drepturile copilului”. Obama crede ca lipsa de sprijin a Americii pentru ONU este “jenanta”.
Ministrul invatamintului a afirmat:
Vreau sa pot urmari fiecare copil pe traiectoria invatamintului ca sa stiu ce face.
De cind si pina cind este treaba guvernului “sa stie ce face” un copil in orice moment al vietii?
Educatia este o componenta cheie in planul lui Obama de a reface America in imaginea sa socialista. Pentru unii, el nu este numai presedinte, ci profesorul natiunii cu autoritate morala sa ne spuna sa fim de acord cu orice ne va spune el. In afara de a urmari elevii si de a introduce standarde nationale, Obama vrea certificarea nationala a profesorilor.Noul slogan va fi “Un profesor mare va fi un profesor certificat.” Scolile vor fi obligate sa angajeze profesori certificati, iar standardul va deveni national pentru toti profesorii – publici, privati sau homeschool.
Obama va vinde nationalizarea educatiei ca fiind cea mai eficienta modalitate de a ajuta clasa mijlocie sa se descurce financiar.
Si de ce nu, cind este vazut un fel de zeu, poti face ce vrei.

No comments: