Saturday, January 19, 2013

Pentru ce sint facute legile?


Parca nu as avea destul de lucru, m-am hotarit sa citesc Constitutia Romaniei. Nu mica mi-a fost surpriza cind am vazut ca nu numai in America se incalca Constitutia, dar si in Romania. (surprinsi?) Care este scopul unei Constitutii daca nu este nici o intentie sa se aplice?
Pe linga multe legi care au aer comunist (concediu platit, durata zilei de lucru cel mult 8 ore), unele care sint, sint incalcate grosolan. De exemplu:
ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.
(3) Pedeapsa cu moartea este interzisă.
Drept la viata?? Bebelusii care sint avortati au acest drept? Nu sint ei supusi torturii inainte de a fi pedepsiti cu moartea?? Trei din trei aliniate sint incalcate.
ARTICOLUL 26
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.
Femeile care fac avort incalca drepturile si libertatile altora, precum si bunele moravuri.
ARTICOLUL 29
(6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.
Oare nu exista nici un avocat in toata Romania care sa mearga in fata Curtii Constitutionale si sa ceara ca invatarea acasa sa fie legala? Conform acestui punct, parintii sint cei care au dreptul sa asigure educatia copiilor lor, cum cred ei ca este potrivit. Raspunderea este a parintilor ca sa asigure educatia copiilor lor.
Oare ce trebuie facut ca sa fie shimbata mentalitatea oamenilor in a fi responsabili pentru propria viata si sa nu astepte de la guvern “mura-n gura”?
Oare ce trebuie facut ca oamenii sa inteleaga ca Cuvintul lui Dumnezeu trebuie sa fie viu in viata fiecaruia?

No comments: