Saturday, January 19, 2013

Cum dispar valorile morale


Nu toate lucrurile alarmante sint in aria academica. De exemplu, in Massachusetts, un profesor de istorie din liceu, a dat studentilor sai o lista cu 16 intrebari despre sexualitate si posibile experiente homosexuale. Citeva din ele:
1. Ce crezi ca cauzeaza heterosexualitatea ta?
5. Daca nu ai avut relatii cu o persoana de acelasi sex, este posibil ca ai avea nevoie de cineva “bun” la asa ceva?
13. Avind in vedere amenintarea de suprapopulare, cum ar supravietui rasa umana daca toata lumea ar fi heterosexual ca tine?
Cind a fost intrebat, directorul scolilor a spus ca profesorul doar a incercat sa invete elevii sa fie intelegatori fata de gay.
Crezi ca e un caz izolat? Acest “test” socant a fost dat si in 61 de scoli din Illinois si Wisconsin. Nu arata asta ca valorile morale traditionale sint sub atac peste tot? Iar pentru a face loc “lucrurilor noi” care au fost adaugate, valorile morale traditionale au fost marginalizate. Unul din “lucrurile noi” este educatia sexuala.. Din ce in ce mai tineri, copiii obtin informatii din ce in ce mai multe despre sex, inclusiv promovarea tolerantei si chiar si incurajarea comportamentului homosexual.
Ce cauta scolile americane sa-si bage nasul in astfel de lucruri? Au timp si energie sa intre in lupte ideologice si sa remodeleze valorile copiilor altor oameni, dar esueaza mizerabil cind vine vorba sa-i invete materia pentru care sint platiti? In timp ce elevii din alte tari invata matematica, fizica, chimie, copiilor nostri le sint spalate creierele cu homosexualitatea, multiculturalismul, incalzirea globali-smul (scuze, stiu ca nu e cuvintul asta, dar intelege-ti ce vreau sa spun) si alte distracti neacademice.
Putini parinti realizeaza prezenta in scoli a intentiei de spalare a creierilor sau de reaua credinta cu care materialele sint introduse in clase sub etichete inselatoare. Se intreaba cineva de ce ia ani de zile ca elevii sa fie invatati asa zisa “educatie sexuala”? Evident ca nu! Ceea ce dureaza este uzura valorilor cu care copiii sint invatati de acasa si instruirea lor catre o conceptie noua, cu o atitudine noua. Spalarea creierilor ia timp – si acest timp este luat din timpul pentru disciplinele academice.
Un alt exemplu este cind in California, Kuehl a introdus AB101, o lege in care a propus ca scolile sa fie obligate sa foloseasca manualele unde stilul de viata homosexual sa fie aratat la acelasi nivel moral ca si al unei familii heterosexuale.
Este interesant si faptul ca Philip Rieff, care a predat la Universitatea din Chicago, la Harvard, la Universitatea din California – Berkeley, a scris o carte unde ideea pe care se bazeaza este o premisa marxista: de refacere a omului prin aplicarea “stiintei” (numita asa in mod fals). El spune ca “educatia sexuala devine principala arma intr-un razboi ideologic impotriva familiei; scopul acesteia este de a priva parintii de autoritatea lor morala”.
Aceste lucruri care incearca, si uneori reuseste, sa submineze autoritatea parintilor, te face sa te intrebi: cum de a ajuns sa se intimple asa ceva in America?

No comments: