Monday, January 21, 2013

Crestinismul este singura religie adevarata (5)


Nu se gasesc adevaruri si in alte religii?
Multi oameni zic ca si budismul, hinduismul sau mormonismul spun sa-ti iubesti aproapele. Si celelalte religii au ceva adevarat in invatatura lor, nu? Si Isus a spus sa ne iubim aproapele. De ce sa nu credem ce a spus Isus, care spune doar adevarul,fara a spune si minciuni?
Sa luam afirmatia:
O economie puternica si armata puternica este necesara pentru o natiune puternica.

Aceasta afirmatie a fost facuta de Reagan, Clinton, Bush, de aproape fiecare dintre presedintii USA.  Stiti ceva? A fost spusa si de Hitler. Ar trebui sa cred in ce a scris in Mein Kampf doar pentru ca sint citeva adevaruri gasite printre celelalte rinduri? De ce sa iau adevarurile pe care le-a spus Hitler, cind pot sa iau aceleasi adevaruri de la presedintii Americii care nu au gazat 6 milioane  de evrei?
La fel si cu religia. De ce sa iau “iubeste-ti aproapele” de la Buda, cind pot sa iau exact acelasi lucru de la Isus stiind ca 100% din ce vorbeste Isus este adevarat. De ce sa merg prin terenul minat spiritual al altor religii care invata si lucruri false? Prefer sa stiu adevarul de la cei care-l spun tot timpul, fara sa fie amestecat cu otrava spirituala.
Iertarea pacatelor prin singele lui Isus este singura cale catre Cer. Buda, Mahomed sau Smith nu au putut ierta pacatele nimanui. Doar Isus poate. Doar asa putem intra in Rai. Nu pentru ca sintem buni si n-am dat foc la casa nimanui, nu pentru ca n-am omorit pe nimeni sau pentru ca avem mai putine pacate ca altii, pentru ca toti pacatuim. Atunci cum ajungem in Rai? Prin perfectiunea lui Isus Hristos. El si-a varsat singele pentru pacatele noastre ca noi sa-L acceptam ca salvator, marturisindu-ne pacatele, spalindu-le in singele Lui, primind astfel intrarea in Rai.
Buda, Mahomed, Confucius nu au fost oameni perfecti. Ei nu au avut abilitatea sa ne duca in Cer bazat pe perfectiunea lor. Numai Isus Hristos este calificat sa faca asta. El a venit din Cer ca sa fie sacrificiul perfect. Dumnezeu este un Dumnezeu gelos. El nu ne vrea ca sa ascultam invataturi false. El ne vrea sa ne inchinam numai Lui. Niciunde in Scriptura nu ni se spune ca Dumnezeu este de acord sa ne inchinam altor zei, pe motivul ca si ei au niste adevaruri in religia lor.
Cind Isus ne-a avertizat impotriva invatatorilor mincinosi si invataturilor distrugatoare, El nu a spus ca nu conteaza daca ne luam adevarul din alte religii. El a spus sa fugim de asa ceva! Cind Dumnezeu a dat cele 10 Porunci lui Moise, care a fost prima dintre ele? “Eu sint Domnul Dumnezeul tau, sa nu ai alti Dumnezeu in afara de Mine.” 
Dumnezeu a spus foarte clar ca El vrea sa i ne inchinam Lui. Ne-a spus ce crede despre inchinarea la alti zei. Noi ce alegem? 

No comments: