Saturday, January 19, 2013

Cele 10 Porunci – comparatie


Cele 10 Porunci din Biblie comparate cu cele din Coran:
Porunca 1: Eu sint Domnul, Dumnezeul tau, care re-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
Doua mii de ani dupa ce Dumnezeu si-a dezvaluit numele lui Moise, (YHWH) Mohamed a spus: “Mi s-a poruncit sa ma lupt cu acesti oameni pina cind vor zice ca nu este alt Dumnezeu decit Allah…atunci cind fac asta, singele si proprietatile lor vor fi in siguranta.”

Porunca 2: Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sint sus in ceruri, sau jos pe pamint, sau in apele mai de jos de cit pamintul. Sa nu te inchini inaintea lor, sa nu le slujesti.
Cel mai mare act de inchinare in islam este porunca ca cel putin odata in viata sa se faca pelerinaj la Mecca. Punctul suprem al ceremoniei este la altarul religios Ka’aba. Musulmanii trebuie sa fuga imprejurul cladirii de sapte ori, de fiecare data oprindu-se sa sarute piatra care “a cazut din rai”! E total impotriva poruncii care spune sa nu te inchini unui lucru creat.

Porunca 3: Sa nu iei in desert Nuumele Domnului, Dumnezeului tau.
In anii dinaintea islamului, citiva dintre idoli erau Allah si cele trei fiice ale lui, al-Uzza, al-Lat si Al-Manat. (Herodot). Tribul din care s-a tras Mohammed, quraish, a pavat calea pentru monoteism inchinindu-se la Allah ca dumnezeu. Allah este zeul-luna, de aici semnul lunii pe steag. Dumnezeul Bibliei nu este zeul-luna, El este Creatorul lunii! Referinta la un zeu pagin ca fiind Dumnezeu este incalcarea poruncilor 1, 2 si 3.

Porunca 4: Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.
Evreii tin simbata, crestinii tin dumnica iar musulmanii tin vinerea.

Porunca 5: Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta.
In Coran se spune ca “Barbatii sint superiori femeilor” (Sura 4:38), si asta da permisiune barbatilor sa-si bata nevestele. Invatatura este impotriva Bibliei care spune ca femeile sa fie cinstite si ca sint egale in ochii lui Dumnezeu.

Porunca 6: Sa nu ucizi.
In Coran sint 123 versete care cheama la uciderea tuturor celor care nu cred ca nu este alt dumnezeu decit Allah si Mohammed profetul lui. Crestinii si evreii sint numiti “infideli”. Sura 5:37 spune: “…infidelii ar trebui sa fie ucisi sau crucificati, ori sa le fie taiate miinile si picioarele”, In 47:3-9 spune ca un musulman care taie capul unui “necredincios” are promisiunea raiului!

Porunca 7: Sa nu preacurvesti.
Sura 4:2 da voie musulmanilor sa aiba pina la 4 neveste. Un barbat poate oricind sa-si vinda una dintre ele in prostitutie sau sa o violeze oricind doreste.

Porunca 8: Sa nu furi.
In Coran 24:29 spune ca poti intra intr-o casa sa furi atita timp cit locuitorii nu sint acasa.

Porunca 9: Sa nu minti.
Sura 5:91 spune ca dumnezeu nu te va pedepsi daca marturisesti strimb, dar te va pedepri daca iei marturisirea in serios.

Porunca 10: Sa nu poftesti … ce este al aproapelui tau.

… Povestea Israelului spune totul…

No comments: