Monday, January 14, 2013

Dragostea care asculta


Disciplinarea ar fi mai usoara daca, la fel ca hainele, copiii nostri ar veni cu o eticheta. Directiile ar trebui sa fie clare cind trebuie folosita apa fierbinte (nuiaua), apa calda (pedeapsa), sau rece (cearta). La fel si atunci cind trebuie uscate pe suprafata intinsa (lipsa unor privilegii) or uscate la aer (adaugate unele treburi casnice). Din pacate, copiii nostri nu vin cu astfel de etichete. Noi trebuie sa ne bazam pe intelepciunea care vine de sus pentru a ne ghida atunci cind ne corectam copiii.
Pentru ca toti am pacatuit si sintem lipsiti de slava lui Dumnezeu (Romani 3:23), invatind copiii nostri sa fie ascultatori este o datorie pe care o avem ca parinti. Noi trebuie sa-i indrumam la neprihanire si sa traiasca adevarul din Efeseni 6:1 “Copii, ascultati in Domnul de parintii vostri, caci este drept”. Aceasta ia timp, de aceea trebuie sa persistam in eforturile noastre pentru ca, eventual, copiii sa invete sa fie ascultatori de parinti cit si de Domnul.
De asemenea si parintii crestini trebuie sa fie modele de ascultare de Domnul. Poate noi spunem ca-l iubim pe El dar de multe ori nu reusim sa dovedim aceasta dragoste prin actiunile noastre. Ca un copil rebel, noi strimbam din nas, intoarcem vorba inapoi, si cerem ce vrem noi. Dumnezeu ne da un exemplu in ascultarea Fiului Sau: “macar ca era Fiu, a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.”
Haide-ti sa ne aratam dragostea pentru Domnul prin ascultarea de El si de a face ceea ce ne cere El.
“Cine are poruncile Mele si le pazeste, acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste, va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi, si Ma voi arata lui.”

No comments: