Monday, January 14, 2013

“Luminile se sting in Europa”


Acestea sint cuvintele secretarului britanic, Sir Eduard Grey, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Astazi luminile libertatii se sting peste tot in lumea occidentala, dar intr-un mod mult mai subtil si mai profund.
Mare parte din Vest este mult prea confortabila cu regulamentele de expresie si exprimare, care pun libertatea in pericol. Raspunsul la desenele din ziarul danez care a aprins musulmanii la violenta a fost de a propune ca ziarele sa exercite “prudenta” pe anumite subiecte controversate care implica religii care incep cu litera “I”. Scriitorul italian O. Fallaci, dupa ce a scris despre contradictia intre Islam si traditia vestica de libertate, a fost dat in judecata in Franta, Italia si Elvetia. In Canada, Congresul Canadian Islamic a spus: “America va fi o republica islamica pina in 2040. In timpul finalei meciului de football, Super Bowl, vor fi intreruperi pentru ca musulmanii sa-si spuna rugaciunile. Va fi politie religioasa care sa aplice normele islamice. USS Ronald Reagan va fi numit Osama bin Laden.”
Acestea sint doar bucatele mici dintr-o poza mare. Dupa bombardamentele din Londra si tulburarea din Franta de acum citiva ani, comentatorii au inceput sa zica ca musulmanii din vest nu sint suficient asimilati. Dar in stapinirea legilor si limbajul de victimizare, acestia sint asimilati superb. Deoarece acestea sint pricipalele mijloace de comentarii in societatile multiculturale, ei stapinesc tot ce trebuie sa stie. In fiecare zi a saptaminii, undeva in Vest, un grup de musulmani este implicat intr-o actiune similara cu cea in Canada. In acelasi timp, la Londra, oameni mascati defileaza pe strazi, cu pancarde pe care scrie “Taiati capetele dusmanilor islamului” si promit un alt 9/11 si un alt Holocaust, in timp ce sint protejati de un lant de politisti londonezi.
Astfel vedem ca societatile multiculturale de azi tolereaza in mod explicit intoleranta in timp ce se refuza toleranta la cei care indica intoleranta.

No comments: