Saturday, January 19, 2013

Obama si educatia globala


Noul ministru al Educatiei, Arne Duncan a spus la o intilnire a Consiliului American al Educatiei ca este de acord sa implementeze standarde in invatamint:
Trebuie sa incepem sa recunoastem ca sistemul nostru de invatamint nu se aliniaza de la un stat la altul. Fiecare stat are standarde diferite. Daca vom realiza un singur lucru in urmatorii ani, acela va trebui sa fie eliminarea variatilor in standardele din scoli.
Stiu ca vorbind despre standarde, face pe unii oameni nervosi, dar faptul ca avem 50 diferite standarde este absolut ridicol.
Faptul ca avem 50 de standarde nu este ridicol, acesta este felul american care il face diferit de orice alta forma de guvernare din lume! Evident, ASTA e problema! Americanii sint prea independenti si nu se conformeaza cu restul lumii. Duncan vrea sa aiba grija de asta prin alinierea standardelor educationale la cele internationale. Ceea ce Duncan vrea, este sa aduca standardele ONU prin programa IB – International Baccalaureate.
Scopul educatiei nu mai este de a preda alfabetizare, intelepciune si cunostinte pe care odata le-am considerat esentiale. Este pentru a instrui cetateni ai lumii – compatibili cu forta de munca internationala, dispusi sa se poarte in functie de schimbari si incertitudini. Acesti cetateni trebuie sa fie gata sa creada si sa faca ce va servi “binele comun” predeterminat. Profesorii pot promite ca vor ca elevii “sa invete sa gindeasca singuri”, dar daca ei vor termina acest program, studentii de miine nu vor avea nici faptele, nici libertatea necesara pentru gindire independenta.
Aparatorii standardelor nationale ar putea sa doreasca sa-si reconsidere pozitia, pentru ca altfel , ca parinte a unui “cetatean global” s-ar putea sa te trezesti in fata unui tribunal internatioal pentru ca copilul tau inca crede ca Dumnezeu e in control a tot ceea ce se intimpla, iar nu Obama sau ONU.
Cit despre homeschooling, hai sa zicem ca educatia data de parinti nu este un factor important in politica internationala. Pentru ca pentru IB, “cel mai bun loc pentru a invata este la scoala, la o virsta foarte frageda.
IB -International Baccalaureate este o institutie care promoveaza valori care sint in conflict cu valorile iudeo-crestine. Cred ca faptul ca apartine organizatiei UNESCOspune totul. Se poate spune ca se promoveaza ideologia marxista daca ar fi sa ne luam dupa directorul general Ian Hill, semnatarul principiilor marxiste, Earth Charter, create in Franta in 2000.
Cei de la IB se lauda ca facultatile cele mai de seama se uita la IB ca fiind “standardul de aur”. Dar cind un comitet a cercetat cele mai prestigioase universitati, au gasit ca NICI O UNIVERSITATE, fie Stanford, MIT, Harvard ori Yale, nu recunoaste cursurile IB mai mult decit ca si pe cele de AP – aflate in oricare liceu. (AP – clase avansate)
Acestea sint citeva din punctele cerute intr-o scoala IB:
- izoleaza elevii intr-un mediu separat de prietenii vechi sau alte puncte de referinta vechi.
- oferiti-le acceptare imediata a unui grup aparent iubitor.
- pastrati-i departe de idei critice sau competitive
- furnizati o filosofie care pare logica si pare sa raspunda la toate sau cele mai importante intrebari din viata
- structureaza toate, sau cele mai multe activitati astfel incit sa ramina timp cit mai putin pentru activitati sau gindire privata sau independenta
- oferiti un sentiment de “noi” versus “ei”.
- promiteti solutii instante sau iminente la problemele pe termen lung
- folositi tehnici de hipnostim dar mascate sau deghizate
Arata IB ca un cult sau nu?
Aici alt post bun cu privire la scolile IB si indoctrinarea care se intimpla sub nasul nostru.

No comments: