Sunday, January 13, 2013

Cit mai aproape



“Cautati pe Domnul cita vreme se poate gasi; chemati-L cita vreme este aproape.”  Isaia 55:6
Citind ultimele statistici pe internet am multumit lui Dumnezeu. Conform site-ului Institutului National de Cercetare pentru Educatia Acasa, in perioada 2005-2006 au fost aproximativ 1,9-2,4 milioane de copii care au fost educati la domiciliu. La inceputul anilor ’80 au fost aproximativ 50,000 de copii educati acasa, ceea ce inseamna ca invatamintul la domiciliu a crescut cu peste 4700%!!
Cresterea incredibila a invatarii acasa in America poate fi atribuita mai multor factori. Unul din ele, care cred ca e cel mai important, este ca parintii redescopera planul original pentru familie al lui Dumnezeu. Copiii si parintii nu au fost niciodata destinati sa fie separati, cu orare supraincarcate pina la miezul noptii. Cum poate o familie sa se astepte la o relatie iubitoare cu aceasta rutina? Educatia acasa continua sa creasca pentru ca ofera un mediu unic unde familiile comunica pe parcursul zilei. Sint formate legaturi de dragoste si respectul reciproc este cultivat intre membrii familiei. Cu Dumnezeu ca si cap, familia functioneaza asa cum El a destinat-o, aceasta culegind binecuvintarile bogate pe care Domnul le revarsa.
Ca si in familiile noastre, Dumnezeu nu a avut niciodata intentia ca noi sa traim separati de El. Trebuie sa venim la El zilnic in rugaciune si in studiul Bibliei pentru a continua sa crestem spiritual. Fara calauzirea iubitoare pe parcursul zilei a Duhului Sfint, vom pierde intimitatea pe care Dumnezeu o doreste cu copiii Lui. Iti amintesti ultima data cind ai fost in intimitate in prezenta Lui? Daca nu, “apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi.”  Iacov 4:8a

No comments: