Monday, January 21, 2013

Obama se va adresa elevilor


schoolindoctrination
The American Republic will endure until the day Congress discovers that it can bribe the public with the public’s money.
-Alexis de Tocqueville
Republica americana va dura pina in ziua cind Congresul descopera ca poate mitui publicul cu banii publicului.
Intr-un recent interviu cu un student reporter, Damon Weaver, Preşedintele Obama a anunţat că, pe 8 septembrie – prima zi de şcoală pentru mulţi copii din America, va tine un discurs cu privire la importanţa educaţiei.
Preşedintele va provoca studenţii să lucreze din greu, sa stabileasca obiective educaţionale, precum şi sa-si asume răspunderea pentru învăţarea acestora. El va apela, de asemenea, pentru o responsabilitate comună şi angajament din partea elevilor, părinţilor şi educatorilor pentru a se asigura ca fiecare copil în fiecare şcoală primeşte în cea mai buna educaţie posibila, astfel încât acestia să poată concura în cadrul economiei globale pentru locuri de muncă bune şi de a-si trăi viaţa satisfacatoare si productiva.
Aceasta este prima data cand un presedinte american vorbeste direct copiilor de şcoală despre reuşita în şcoală. Vă recomand să utilizaţi acest moment istoric pentru a ajuta studenţii dvs. să-şi a înceapa anul şcolar cu bine. Vă încurajez să va alăturati în urmarirea discursului preşedintelui in ziua de marti, September 8, 2009.
In avansul acestei adresari, as dori sa impartasesc urmatoarele resurse: activitati pe care sa le faceti cu copiii de clasele 1-6:
Inainte de speech, profesorii sa intrebe elevii urmatoarele intrebari:
- De ce crezi ca presedintele vrea sa va vorbeasca?
- De ce este important sa ascultam ce zice presedintele si alti functionari alesi, ca primarul, senatorii si membrii congresului?
- De ce ceea ce spun ei este important?
In timpul speech-ului, profesorii sa intrebe:
- Ce anume vrea presedintele sa fac?
- Vrea ca si altcineva sa faca ceva? Profesorii? Directorii? Parintii? Americanii?
Dupa speech, elevii sa fie intrebati:
- Ce credeti ca vrea presedintele sa faceti?
- Speech-ul va face sa faceti ceva?
- Sintem in stare sa facem ceea ce ne roaga Obama?
Aici gasiti activitatile pentru clasele 7-12.
In numele tuturor parintilor, vreau sa multumesc profesorilor nostri care fac cel mai important lucru al societatii, pregatind copiii nostri pentru munca si viata. Nici o alta sarcina nu este mai critica pentru viitorul nostru economic si progresul nostru social.
Astept cu nerabdare sa lucrez impreuna cu profesorii, pentru a continua imbunatatirea calitatii educatiei publice pe care o ofera copiilor nostri. 

No comments: