Saturday, January 19, 2013

Exista Adevar absolut


Cuvintul Tau, Doamne, dainuieste in veci in ceruri. Cerul si pamintul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Dar Cuvintul Domnului ramine in veac. Si acesta este Cuvintul, care v-a fost propovaduit prin Evanghelie. Psalmi 119:89, Matei24:35, 1Petru 1:25
Stabilitatea oricarei societati si relatiile intre oameni si organizatii trebuie sa fie bazate pe incredere si intelegeri impartasite. Este foarte important sa poti fi in stare sa ai incredere in onestitatea, cuvintele si promisiunile celor din familie, de la locul de munca, biserica, scoala si guvern. Aceasta incredere trebuie sa se bazeze pe conceptul ca exista anumite absolute neschimbatoare, ca bine si rau.
Intr-o carte de liceu de psihologie, Inquiries in Sociology, elevii pot citi:
Exista exceptii de la aproape toate legile morale, in functie de situatie. Ce poate fi gresit intr-o situatie, poate fi corect intr-alta. Copiii invata ca a minti este gresit. Dar mai tirziu ei invata ca nu e delicat, de fapt chiar gresit, sa nu minti in anumite situatii. (pagina 45)
Un manual utilizat frecvent in Pensylvania spune:
Dezbaterea valorilor trebuie sa fie vazuta ca un proces de o viata, care recunoaste schimbarea situatiilor mai degraba decit un set fix de principii. Decit sa reactioneze la un cod moral fix, tinerii trebuie sa fie incurajati sa-si gaseasca un sistem de valori proprii, care reflecta respectul de sine si de altii.
Intelegeti ce se spune aici? Respingind un cod moral fix, copiii sint invatati ca nu exista adevar absolut. Li se spune ca nu intotdeauna ceva e gresit sau corect. Prin urmare, regulile parintilor lor nu sint corecte si ar trebui puse la indoiala si chiar respinse. Pe scara mai larga, conceptul invatat este ca intreaga baza a Constitutiei, legilor si de ce nu, Dumnezeu si legea Lui morala, nu se aplica.
De citeva generatii, scoala si chiar si bisericile au promovat “etica in functie de situatie” in locul conceptului de absolut. Un rezultat in urma cercetarii de catre Barna Research a constatat ca 71% din cei intrebati resping conceptul de adevar absolut. mai ingrijorator este faptul ca 61% dintre ei au zis ca sint crestini nascuti din nou.
Cum s-a putut intimpla asa ceva? Cum si de ce scolile si manualele (precum si o parte a societatii)s-au departat de la conceptul ca exista Adevar absolut?
Chuck Colson are un raspuns: “Este negarea lui Dumnezeu in clasele de stiinte. Darvinismul nu este doar despre fosile si mutatii…Din scoala elementara, copiii sint invatati ca universul nu are nevoie de Dumnezeu pentru a fi explicat, pentru ca evolutia este suficienta pentru a explica de unde venim.”
Fara revelatia divina, fiecare persoana este blocata in perspectiva limitata de propria rasa, sex sau grup etnic. Respingerea conceptului de Adevar absolut de catre societate face ca fiecare face ceea ce crede ca este corect in proprii lui ochi. Si ce fel de societate este aceea??

No comments: