Monday, January 21, 2013

Cel mai frumos compliment pe care Obama l-a facut parintilor


Anii de dinaintea scolii sint printre cei mai critici din viata copilului care influenteaza invatarea. Presedintele Obama se angajeaza sa asigure suportul necesar de care au nevoie copiii pentru a reusi mai tirziu in scoala. Presedintele sustine un set complet de servicii si suport pentru copii, de la nastere pina la 5 ani.
Daca Obama crede ca primii ani sint atit de importanti , de ce vrea sa ia copiii de la parinti si sa-i puna in institutii, atunci cind este dovedit ca ei se dezvolta mai bine acasa, cu parintii?
Pentru ca presedintele este hotarit sa ajute ca toti copiii sa reuseasca – indiferent unde acestia isi petrec ziua – el va solicita impunerea unor standarde ridicate in locurile finantate din fonduri publice, dezvoltarea oportunitatilor si a rezultatelor, angajarea parintilor in invatarea si dezvoltarea timpurie a copiilor lor, si imbunatatirea educatiei timpurii a fortei de munca.
Standarde inalte la copii sub 5 ani? Adica ce se va intimpla in cazul unui copil de 10 luni care inca nu a inceput sa mearga sau sa nu spuna decit “mama”? Ori daca un copil de 1 an inca nu e invatat la olita, care va fi pedeapsa pentru neimplinirea planului cincinalului? Iar cit despre educatia timpurie a fortelor de munca….succes acelor care-si fac planuri cu salariul unui copil de 3 ani!
Presedintele Obama va reforma scolile publice ale Americii pentru a oferi o educatie de secolul 21, care va pregati toti copiii pentru succes la noul loc de munca global.
Deci asta este, nu? S-a crezut ca misiunea scolii este sa educe copilul pentru a-si atinge potentialul, dar se vede ca misiunea scolilor este de a tranzitiona elevul la locul de munca. Mici roboti care merg la lucru pentru a plati taxe la stat.
Profesorii sint cea mai importanta resursa de invatare pentru un copil.
Cu aceasta declaratie, Obama a spus ca parintii sint prea prosti, timpiti, stupizi si slabi de minte pentru a fi in masura sa-si creasca copiii. Cel mai frumos compliment pe care parintii il asteapta, nu?
In afara de faptul ca ceea ce face guvernul este neconstitutional, de ce ar trebui sa ascultam de cel mai incapabil si incompetent presedinte evah?

No comments: