Saturday, January 19, 2013

Atac la proprietate privata


Sa nu furi. Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tau. Geneza 20:15,17
Dreptul de a detine o proprietate provine direct din dreptul la viata. Pentru a dobindi o proprietate, un individ trebuie sa investeasca o parte din viata sa. Cum umanistii resping dreptul la viata, lupta din rasputeri sa fie respins si dreptul de a detine o proprietate.
America a fost odata lipsita relativ de ura intre clase. Progresivistii si-au dat seama ca e imposibil sa ridice o clasa impotriva alteia pentru cistig politic, daca aceste clase nu exista. Dr. George Counts a propus sa perturbe aceasta influenta stabilizatoare din America.
Multi autori de manuale scolare au urmat sfatul lui Counts cu mare atentie. Ura intre clasele sociale este introdusa in scoli prin prezentarea elevilor ca istoria americana este o lupta continua intre clase, intre cei care detin o proprietate si cei care nu detin.
Discutiile cu elevii si “scenete” sint jucate in clase pentru a submina dreptul la proprietate. De exemplu manualul de geografie de liceu, autor Scott Foresman a dat aceste instructiuni:
Elaboreaza o satira bazata pe necesitatea de a redistribui proprietati. Caracterele principale ar trebui sa fie proprietari bogati, fermieri fara pamint si oficiali guvernamentali. Fiecare trebuie sa explice modul in care redistribuirea i-ar afecta si cum sugereaza fiecare posibilitatile de rezolvare a problemei in asa fel ca sa fie in avantajul tuturor.
Acest manual ataca dreptul la a detine o proprietate, ataca afacerile si profiturile. Radicalii cu schimbarea climatica continua sa submineze firmele si industriile precum si dreptul proprietarilor de a-si folosi…proprietatile.
Si ne miram ca majoritatea celor care l-au ales pe Obama sint de acord cu redistribuirea averii.

No comments: