Monday, January 21, 2013

Oximoron: Libertate si Ministerul Educatiei


Educatia controlata de guvern a distrus elevi, nu i-a salvat. Libertatea de alegere educationala in cadrul unui sistem controlat de parinti este mult mai superioara uniformitatii ideilor rezultata din testarea nationala a elevilor.
La inceput scolile de stat au fost menite sa invete copiii saraci, dar s-a ajuns la cresterea controlului programei scolare. Iar de la controlul programei s-a ajuns la controlul ideilor.
Cetatenia libera presupune cetateni educati. Dar ca cetatenii sa fie educati se presupune libertate de controlul educatiei din partea guvernului. Nimeni nu este liber sa gindeasca cind i se spune ca este liber dar mintea lui este conditionata sa intrebe doar intrebarile aprobate de stat si sa raspunda numai cu ideile aprobate de guvern.
Daca un om nu este liber, atunci cum poate o natiune sa-si pastreze libertatea? O astfel de libertate este o iluzie oribila. Intr-adevar, daca unui sclav i se spune ca conditia lui este libertate, aceasta cunoastere il va face pe el un om liber?

No comments: