Monday, January 21, 2013

Parintilor le lipseste pregatirea si expertiza in a-si educa copiii


Alta obiectie care apare in cazul discutiilor despre homeschool.
Adevarul este ca parintii nu au nevoie de o pregatire minima autorizata de stat pentru a-si educa proprii copii. Statul nu este autorizat sa stabileasca standarde minime de orice fel pentru minte/gindire. Parintii au dreptul inalienabil, crestinii zic-dat de Dumnezeu, sa isi invete copiii. Statul are obligatia juridica de a proteja exercitarea acestui drept si nu exclude indeplinirea acestuia prin intermediul certificarii sau reglementarii.
Lipsa certificarii oficiale de catre guvern nu are nimic de-a face cu dreptul parintilor de a-si invata copiii. Singura calificare de care are nevoie un parinte este sa fie parintele acelui copil. Daca parintilor le lipseste pregatirea educationala pentru a-si educa direct copiii, pot sa aleaga pe altcineva sa le preia sarcina.
Statul ar trebui sa respecte libertatea de alegere a parintilor. Ar trebui sa respecte dreptul parintilor de a angaja un profesor care va educa copiii conform propriilor convingeri. Daca parintii nu au posibilitatea financiara pentru a angaja un instructor, statul ar trebui sa-i lase sa abordeze organizatiile filantropice pentru asistenta. Sa-i lase sa se alature unei biserici si sa ceara ajutor. Sa-i lase sa abordeze acele partide politice care sustin ca le pasa de cei saraci si sa incerce sa transforme aceste reprezentari in asistenta voluntara.

No comments: