Saturday, January 19, 2013

Fata dulce a socialismului


Multi dintre cei care urmaresc noutatile din America sint ingrijorati ca statul cistiga tot mai multa putere si tara are, din ce in ce mai mult, tendinte socialiste.
Ceea ce eu ma intreb este cit de ingrijorati sint ei cu adevarat ca statul incearca sa le controleze viata? La urma urmei, cei mai multi dintre americani inca isi lasa copiii educati de scolile controlate de stat, unde merg in fiecare dimineata cu autobuzurile controlate de stat si la prinz maninca meniul aprobat de stat. Nu este acesta socialism in forma cea mai rea cu putinta?
Sintem suparati cind statul incearca sa preia controlul bancilor, dar sintem foarte dispusi sa daruim mintile copiilor nostri pentru convenienta educatiei gratuite. Pina cind americanii, democrati sau republicani, nu vor spune: “Sint furios si nu o sa-mi mai trimit copiii la scoala publica”, eu nu cred ca ei sint chiar asa de impotriva la ideea socialismului pe cit arata ei.
McCain si Obama promit ca ne scutesc de tot ceea ce ne doare, dar o lectie invatata de Davey Crocket ne poate invata multe si pe noi.

No comments: