Saturday, January 19, 2013

Ce nota dam crestinilor?


donations1
Intr-o lume plina de belsug, sint multi care sint infometati. Cauzele foametei sint legate de cauzele saraciei. Exista diverse cauze (razboi, drepturi de a detine o proprietate, practici agricole ineficiente, cultura slaba) de ce oamenii sint in imposibilitatea de a-si permite produse alimentare, si prin urmare, oamenii sufera de foame.
Cel putin 80% din populatie traieste cu mai putin de $10 pe zi. Aproape un miliard de oameni au intrat in secolul 21 fara sa fie in stare sa citeasca o carte si fara sa stie sa-si semneze numele. Din 1.9 miliarde de copii din tarile in curs de dezvoltare exista 400 de milioane care nu au acces la apa curata (1 din 5) iar 121 milioane de copii sint fara educatie. Aproximativ 790 milioane de oameni din lume sint subnutriti, din care doua treimi se gasesc in Asia si Pacific.
Cu toate acestea, crestinii doneaza la organizatii de caritate, mai mult decit oricine altcineva. Oamenii religiosi doneaza mai mult decit cei nereligiosi si, in medie, ei isi ofera serviciile, mai mult decit ceilalti. In 2005 au fost donati doar in America $93.2 miliarde, aproape 36% din toate contributiile.
Intrebarea este: Pot crestinii sa faca mai mult pentru a-i ajuta pe saraci? Ce nota ai da crestinilor pentru tot ce fac pentru saraci si de ce?
Merita crestinii nota 9 – intotdeauna loc pentru mai mult, sau nota 4 – nu fac indeajuns??

No comments: