Wednesday, January 9, 2013

Parintii isi exporta serviciul


Un profesor britanic, in sfirsit a spus cu voce tare ceea ce multi parinti care fac homeschool au realizat cu mult timp in urma, ca profesorii functioneaza pe post de “ingineri sociali” si “parinti surogat”.
Rod MacKinnon, directorul scolii Bexley Grammar, din sud-estul Londrei, a declarat ca scolile au fost nevoite sa evite lectiile traditionale deoarece ministerele au manipulat sistemul educational cu scopul de “inginerie sociala”. Acolo sint cei care doresc sa utilizeze copii si scoli ca ingineri sociali cu scopul de a crea o alta societate. El a spus ca “Copiii au nevoie de hrana, educatie, ingrijire, nu aruncati pe prima linie a reformei sociale…Profesorii nu au timp ‘sa creeze’ comportamente si atitudini in copii.” De asemenea el a spus ca profesorii nu pot fi ingineri sociali, lucratori sociali, parinti surogat si profesori in acelasi timp. Inainte de invatamintul obligatoriu, profesorul a servit nevoile copiilor sub autoritatea parintilor. Dar in momentul in care statul a preluat acest drept si a confiscat salariile parintilor pentru a plati pentru educatia publica si copiii au fost obligati sa participe, statul a devenit autoritatea. Profesorul s-a transformat de la satisfacerea cerintelor parintilor, la satisfacerea cerintelor statului.
Intentiile statului au parut nobile; la a ajuta toti copiii sa obtina o educatie de calitate. La urma urmei, tara noastra a depins de un electorat educat. Cu toate acestea, nu doar parintii saraci au profitat de posibilitatea de a primi o educatie gratis. Parinti care puteau sa plateasca scolarizarea, au renuntat la obligatia lor primara si au predat-o statului si agentilor sai care au devenit “parintii surogat”. Facind aceasta, parintii au solicitat din ce in ce mai mult ajutorul statului pentru a-i ajuta sa-si indeplineasca obligatiile primare.
Asta se vede si prin faptul ca Michelle Obama a facut din “polite favorabile familiilor” si “situatia grea a unei mame lucratoare” platforma ei ca prima doamna. M. Obama, 44 de ani, a lucrat ca avocat si administrator al unui spital din Chicago. Si-a lasat serviciul pentru a-si ajuta sotul in campania prezidentiala. Ei au 2 fiice de 9 si 7 ani. Ea a spus ca intotdeauna va fi o mama care va avea un servici. “Inainte ma trezeam dimineata si mergeam la un birou. Acum ma trezesc si ma duc la avion…Copiilor mei nu le pasa unde sint,” a spus ea. “Ele intotdeauna au stiut ca lucram amindoi, si atita timp cit ne intoarcem la timp pentru culcare, ele nu au cea mai mica grija unde ne aflam.”
Ce fel de tara am devenit atunci cind o potentiala prima doamna se lauda ca copiilor ei nu le pasa unde este ea in timpul zilei, in timp ce ea organizeaza campanii unde cere ca statul sa cheltuiasca mai multi bani pentru a ajuta familiile???

No comments: