Saturday, January 19, 2013

Autoritate incredintata


Oricine sa fie supus stapinirilor celor mai inalte; caci nu este stapinire care sa nu vina de la Dumnezeu. Si stapinirile care sint, au fost rinduite de Dumnezeu. Romani 13:1
Declaratia de Independenta a avut dreptate cind a sustinut ca toate drepturile vin de la Dumnezeu. Prin urmare, omul este responsabil fata de Dumnezeu pentru modul in care isi foloseste drepturile. Pentru a mentine ordinea si responsabilitatea intr-o societate, Dumnezeu ne arata in Biblie ca a stabilit 3 institutii principale prin care El lucreaza. Ele sint: familia, biserica si statul. In fiecare dintre aceste institutii, Dumnezeu a plasat autoritatile care sint responsabile pentru invatarea cailor Lui si administrarea temporala a justitiei.
Copiii isi dezvolta prima data in familie, conceptul de supunere fata de autoritate. Acesta stabileste fundamentul pentru ascultarea de autoritati la scoala, la biserica, la locul de munca si guvern. Totusi, de multe ori manualele submineaza autoritatea parinteasca, pregatind astfel copiii pentru o viata de rebeliune.
Un manual de stiinta arata cum in clase se submineaza autoritatea lui Dumnezeu, spunind:
Cu citeva generatii in urma, tatal a fost capul familiei…S-au schimbat foarte multe de atunci. In zilele de azi nimeni nu e “seful”.
Daca nimeni nu e seful, copiii preiau controlul.
Manualele nu sint singurele atacuri asupra autoritatii familiei. Cei din minister, consilierii si profesorii cred ca stiu mai bine decit parintii ceea ce au nevoie copiii.
Nu cred ca se va intimpla ca un consilier sau profesor va da unui copil sfaturi bazate pe Scriptura:
Copii, ascultati in Domnul de parintii vostri, caci este drept. “Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta” – este cea dintii porunca insotita de o fagaduinta – “ca sa fii fericit, si sa traiesti multa vreme pe pamint.” Efeseni 6:1-3

No comments: