Saturday, January 19, 2013

Dreptul la o educatie “decenta”


Intr-un discurs in Canton, Ohio, Obama a spus:
Acum, nu cred ca guvernul poate sau trebuie sa incerce sa rezolve toate problemele noastre… Dar cred ca guvernul ar trebui sa faca ceea ce nu putem face noi insine – a ne proteja de rau si a oferi o educatie decenta copiilor nostri.
Multumesc, dar nu, multumesc, senatorule Obama. Noi nu avem nevoie de ajutorul tau pentru a oferi o educatie decenta copiilor “nostri”. Desi iti vine greu sa crezi, peste 2 milioane de copii o duc foarte bine fara ajutorul tau.
Viziunea lui Obama se reflecta si in observatiile facute la Federatia Americana a Cadrelor Didactice in care zice ca profesorii sint cel mai important factor in viata unui copil.
…cel mai important factor in stabilirea realizarii unui copil, nu este culoarea pielii lor sau de unde provin. Nu conteaza cine le sint parintii sau citi bani fac. Este cine le este profesor.
Un om care nu face nimic cind un copil nascut viu este lasat sa moara fara ingrijire medicala dar restringe dreptul unui parinte de a-si educa copiii cum crede ca e bine, are compasul moral stricat. Pozitia lui Obama despre homeschool nu arata doar parerea lui despre libertatea formei invatamintului, dar si cit valoreaza dreptul unui cetatean de a-si urmari propria fericire.
Dovezile care arata ce va face sau ce nu va face un politician sint bazate pe ideologia lui. Este deja stabilit ca ideologia lui Obama a fost formata de cei mai radicali anti-americani si organizatii comuniste…Ayers, Acorn, Wright, Alinsky. Obama s-a bilbiit in timpul dezbaterilor cind a fost intrebat anumite detalii, pentru ca retorica lui a fost expusa.
Fiecare presedinte, cind est inaugurat, recita juramintul in conformitate cu Articolul II, Sectia I din Constitutie:
Jur solemn sa execut fidel functia de Presedinte al Statelor Unite si cu toata puterea/capacitatea mea voi conserva, proteja, si apara Constitutia Statelor Unite.
Deci, este rezonabil si corect sa intreb de unde isi ia dreptul constitutional de a afirma ca guvernul ar trebui sa ofere o educatie decenta pentru copiii nostri?? De unde are el ideea ca noi nu putem oferi o educatie decenta si, prin urmare, guvernul ar trebui s-o faca? Obama crede intr-o Amerika utopica refacuta cu o noua “Declaratie de Dependenta”.

No comments: