Sunday, January 13, 2013

In Loco Parentis


Asa cum NEA (Asociatia Nationala a Educatiei) a dus o campanie de succes pentru a creste controlul statului asupra educatiei, drepturile parintilor in aceste chestiuni au scazut in mod semnificativ.  Nu e nici o coincidenta ca rata de alfabetizare a scazut pe masura ce controlul statului a crescut. Parintii nu mai au influenta asupra programei predate. Cind ei protesteaza la literatura oculta si explicita sexual care exista in bibliotecile scolilor, parintii sint criticati ca fiind “dreptisti si fundamentalisti”. Scolile insista ca elevii au “dreptul” la astfel de materiale. Totusi, acelasi “drept” nu se aplica la Biblie sau alte materiale care promoveaza etica iudeo-crestina, teme pe care NEA le considera ofensive si jignitoare.
Aceasta situatie a crescut pina la punctul in care scolile functioneaza sub doctrina “in loco parentis”, care permite statului sa ia locul parintilor. Datorita acestei doctrine, cind un copil este inrolat la scoala, acesta devine proprietatea statului. Ajuta sa stim ca NEA este un sustinator puternic al educatiei sexuale a copiilor din primii ani de scoala, a clinicilor din scoli care ofera consiliere pentru avort si distribuirea de prezervative platite din fondurile scolare.  Nu este surprinzator nici faptul ca NEA este in favoarea ratificarii Conventiei ONU privind drepturile copilului.
De asemenea NEA a spus fara ascunzisuri ca au intentia ca scolile sa inlocuiasca parintii in a invata studentii “adevaratele valori.” Manualele de istorie au fost rescrise pentru a exclude mentiunea “ofensiva” a inceputurilor iudeo-crestine ale aceste tari. Valorile absolute au fost date la o parte iar etica situationala le-a luat locul. Unii profesori au incurajat elevii sa creeze o compunere in jurul temei “Nu sint de acord cu parintii mei cind…”
Cit de jos pot aduce aceste organizatii societatea noastra? Ce putem face?

No comments: