Sunday, January 13, 2013

Zi de zi


” De aceea, prea iubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica.” 1Cor.15:58
Ca o mama care face homeschool, se intimpla ca sa te trezesti dimineata si sa vrei sa fugi si sa te ascunzi de responsabilitati? Vasele murdare din seara trecuta, hainele nespalate de o saptamina, lectiile ramase de ieri, striga sa le dai atentie. Plinsul copilasului tau iti aduce aminte de o alta nevoie, iar ceilalti copii vor sa te joci cu ei. Pe deasupra, biserica unde mergi are dificultati in gasirea ajutorului  pentru Scoala Duminicala, iar tu sti ca e frumos sa te oferi sa-i ajuti. Epuizata chiar inainte de a incepe ziua, iti tragi patura peste cap si te intrebi de ce Dumnezeu iti da atitea responsabilitati.
Cind presiunea de a asculta chemarea lui Dumnezeu pare prea mult este tentant sa gasesti calea cea mai usoara. Uita-te la Iona. Dumnezeu i-a dat sarcina de a profeti celor rai din Ninive, dar el a decis ca responsabilitatea e prea mare. Luind o barca catre Tars, Iona lucrat la fel de greu la a fugi si ascunzindu-se de chemarea lui Dumnezeu cum lucra daca asculta de El. Din fericire Dumnezeu i-a dat inca o sansa.
Daca responsabilitatea de a te confrunta cu un alt an de homeschool te face sa fugi si sa te ascunzi, fa-ti curaj. Desi nu poti vedea lumina de la sfirsitul tunelului, Domnul promite ca ne vine in ajutor si ne da intelepciune si putere cind avem nevoie. (Isaia 41:10)  Pe masura ce urmezi voia Lui, El continua sa te conduca pas cu pas, zi de zi.
“Eu-zice Domnul- te voi invata, si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui, si voi avea privirea indreptata asupra ta.”  Psalm 32:8

No comments: