Sunday, January 13, 2013

Una in Hristos



“Fapt este ca sint mai multe madulare, dar un singur trup.” 1Cor.12:20
Vacanta de vara este un timp minunat de  a invata din aventurile traite zilnic. Lectiile din natura fac atit Scriptura cit si stiinta sa ia viata. O lectie speciala putem invata de la plop. Ai stiut ca plopii cresc de la o radacina comuna? Fiecare copac individual pe care-l vezi este de fapt un copac mare.
Aceeasi similaritate exista si intre plop si trupul lui Hristos. Fiecare credincios este ca un plop individual si joaca un rol unic in familia lui Dumnezeu. Noi toti crestem dintr-o radacina comuna, Isus Hristos, si trebuie sa lucram impreuna. Daca facem tot ceea ce este necesar ca si crestini, vom arata frumusetea lui Dumnezeu cum o face plopul.
Stii unde Dumnezeu te-a pus in trupul lui Hristos? Desi unele daruri par mai importante decit altele, noi stim ca nu e asa. (1Cor 12:23-24) Fiecare credincios contribuie la bunastarea trupului prin folosirea fidela a darurilor pe care Dumnezeu ni le-a dat. Daca darul tau e de a invata, de a servi, ori de a ajuta, tu poti inflori unde Dumnezeu te-a plantat si da slava lui Dumnezeu depinzind de radacina care da viata, a iertarii si dragostei lui Hristos.
“fiind inradacinati si ziditi in El, intariti prin credinta, dupa invataturile care v-au fost date, si sporind in ea cu multumiri catre Dumnezeu.” Coloseni 2:7

No comments: