Sunday, January 13, 2013

Nimic de imbracat


Ne trebuie multa rabdare sa ne invatam copiii sa se imbrace singuri in fiecare dimineata. Asteptam rabdatori pina invata sa se incheie la nasturi, la fermoare, si sa-si inoade sireturile. Dar cel mai mare chin e atunci cind auzi: “Nu gasesc nimic de purtat.”  Ca mame stim ca aceasta declaratie nu inseamna ca copiii  nostri nu s-au uitat bine in dulap. Ceea ce spun ei de fapt este ca ei cred ca hainele care le au nu sint suficient de bune pentru a le purta.
Ca adulti noi ne imbracam in acelasi mod. Ne pierdem timpul manipuland aspectul exterior pentru ca ne facem griji despre ceea ce cred altii. Ce ar fi sa mergem la dulapul Cuvintului lui Dumnezeu si sa alegem sa ne imbracam conform garderobei Lui asa cum scrie in Coloseni 3:12-14 – “Astfel dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blindete, cu indelunga rabdare. … Dar mai presus de toate acestea, imbracati-va cu dragostea, care este legatura desavirsirii.”  Avem dorinta de a ne imbraca in “hainele” pe care Dumnezeu ni le-a dat, ori continuam sa “nu gasim nimic de purtat”??
Ca parinti, voia de a deveni ca Hristos, trebuie sa fie scopul principal. Domnul nu se uita la omul de dinafara ci la inima, ca atunci cind Samuel a fost condus de Dumnezeu sa-l unga pe David ca imparat. Alegerea noastra de a ne imbraca cu indurare, bunatate, smerenie, blindete, rabdare, dragoste este folosita de El ca sa influenteze copiii nostri si sa-i invete cum sa-si traiasca viata dupa voia Lui.
Deci, cu ce te vei imbraca in fiecare zi? Uita-te in Cuvintul Sau si vei gasi hainele care se potrivesc si reflecta caracterul lui DUmnezeu  in familia ta si in lume. Orice i-am invata pe copiii nostri nu are o valoare de durata ca si dragostea lui Hristos modelata in cuvintele si actiunile noastre.
“ci imbracati-va in Domnul Isus Hristos, si nu purtati grija de firea paminteasca , pentru ca sa-i treziti poftele” Romani 13:14

No comments: