Sunday, January 13, 2013

Cantitate este calitate


Cu multi ani in urma expertii in cresterea copiilor au sustinut ca calitatea timpului petrecut cu copiii este tot ce copiii au nevoie, iar cantitatea nu e neaparat necesara. Aceas fel de gindire a inceput sa linisteasca constiinta unor femei care au ales cariera in locul copiilor si nu au dorit sa se ocupe de sentimentul de abandon cind isi lasa copilul la cresa.
Cu toate acestea, experienta mea cu “timpul de calitate” a fost diferita. Am descoperit ca nu poti experimenta calitate daca nu este si o dimensiune de cantitate a timpului petrecut cu copiii tai. La urma urmelor, ei nu sint niste roboti care pot inchide si deschide afectiunea de la un intrerupator, sa fie dispusi sa vorbeasca atunci cind imi gasesc timp in programul meu incarcat. Ei vin la noi intr-un timp inoportun si isi deschid sufletul cind te astepti mai putin.
Cei care fac scoala acasa au un mediu unic de a oferi timp de calitate cit si de cantitate copiilor lor. In Deut. 6:7 spune sa vorbesti de legea Domnului cind esti acasa, in calatorie, cind te culci si cind te trezesti. Acest verset ne arata ca in ce priveste instruirea copiilor nostri in Cuvintul lui Dumnezeu, este imporant sa profitam de tot timpul petrecut impreuna pentru a invata din Cuvintul Lui si pentru a imparti experiente care ne ajuta sa crestem in El.

No comments: