Sunday, January 13, 2013

Multumit


“Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi  a zis:’Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi.’” Evrei 13:5b
Daca esti un parinte care faci homeschool sansele sint ca familia ta a renuntat la un venit. Probabil ai renuntat la haine noi, concedii, si mese la restaurant. Ai observat cum cei din jur au case si masini mai frumoase decit tine? Te-ai gindit vreodata ca ai ramas in urma?
Daca e asa, nu-ti lasa privirea  inconjurata de ceata. Stai firm impotriva celui rau si minciunilor lui. Satana vine la noi in momentele noastre de slabiciune si oboseala si incearca sa ne convinga ca ceilalti traiesc mai bine. Poate daca ti-ai lua un loc de munca “normal” si te-ai intoarce la servici, ai putea iesi de sub sarcinile financiare pe care le ai. Matei 6:25 spune: “De aceea va spun: Nu va ingrijorati de viata voastra, gindindu-va ce veti minca, sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gindindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai presus decit hrana, si trupul mai mult decit imbracamintea?”  
Increzindu-te in Dumnezeu pentru toate nevoile tale in timpul invatarii acasa implica o credinta care va continua sa fie intinsa la maxim. Cheltuielile necesare cumpararii programei scolare adauga la aceste greutati. O balanta pe care fiecare parinte trebuie s-o gaseasca este aceea ca Dumnezeu intotdeauna satisface nevoile noastre dar nu si dorintele. Dumnezeu intotdeauna are grija, chiar daca este vorba de macaroane sau cirnati. Chiar daca nu avem ultimele haine la moda sau casa cea mai faina, noi ne putem bucura de viata si de privilegiul minunat de a invata cu copiii nostri. Vom fi la fel ca apostolul Pavel cind a zis in Filipeni 4:11: “…caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea in care ma gasesc.”

No comments: