Sunday, January 13, 2013

Incercarea credintei


“Pe orice mladita, care este in Mine si n-aduce roada, El o taie; si pe orice mladita care aduce roada, o curateste, ca sa aduca si mai multa roada”  (Ioan 15:2)
Procesul de taiere al mladitelor poate parea socant in viata noastra spirituala. Atunci cind Dumnezeu permite circumstante care par ca distrug sperantele si visele noastre,  reactionam uman. Neintelegind scopul din spatele durerilor sintem tentati sa credem ca Dumnezeu nu stie ce face ori ca nu ne iubeste. Cu toate acestea, daca invatam sa venim la Domnul in umilinta si dependenta totala, El ne va forma caracterul nostru  in imaginea Fiului Sau. In final, fructul virtutii, un fruct pe care Dumnezeu il vrea in toti copiii Lui, va fi produs prin curatarea Lui atenta si iubitoare.
Simti ca  viata ta e intr-un proces de curatare? Daca circumstantele par a-ti fura bucuria si te provoaca la indoiala, nu lasa aceste dureri sa te departeze de Domnul. In schimb, alearga in bratele Tatalui iubitor si da voie Duhului Sfint sa te mingaie  in timp ce Dumnezeu continua sa perfecteze lucrul bun care L-a inceput in tine.
“Fratii mei, sa priviti ca o mare bucurie cind treceti prin felurite incercari, ca unii care stiti ca incercarea credintei voastre lucreaza rabdare. Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavirsit lucrarea, pentru ca sa fiti desavirsiti, intregi, si sa nu duceti lipsa de nimic.”(Iacov 1:2-4)

No comments: