Sunday, January 13, 2013

Calauzire divina


Dar Tu ceri ca adevarul sa fie in adincul inimii; fa dar sa patrunda intelepciunea inlauntrul meu! Psalm 51:6
Daca vreun parinte ar avea nevoie de intelepciunea lui Solomon pentru a rezolva disputele, acela este un parinte care face homeschool. Deoarece familia este impreuna 24/7 aceasta se confrunta cu mai multe conflicte decit alte familii. Din pacate copiii care invata acasa nu sint diferiti de alti copii si se cearta pentru cele mai neinsemnate lucruri. Ca si Solomon, sintem fortati sa intervenim si sa-i despartim. Cel mai rau lucru e acela ca nu exista nici Manualul Profesorului si nici Raspunsurile la sfirsitul cartii pentru ati oferi informatiile de care ai nevoie pentru a rezolva problemele. Aplicind disciplina corecta pentru a indrepta comportamentul copilului necesita discernamint de la Duhul Sfint si de intelepciune de la manualul perfect al lui Dumnezeu = Biblia.
Intelepciunea nu este necesara numai pentru rezolvarea disputelor in timp ce inveti copiii acasa. Este necesar, de asemenea, in fiecare aspect al vietii crestine. Ne confruntam zilnic cu probleme si tentatii care necesita cunostinte divine pentru a lua decizia corecta. Cum stim cind ne bazam pe “desteptaciunea” noastra si cind urmam intelepciunea divina a lui Dumnezeu? Avem raspunsul in Iacov 3:17: Intelepciunea care vine de sus, este, intii, curata, apoi pasnica, blinda, usor de induplecat, plina de indurare si de roduri bune, fara partinire, nefatarnica.
Se intimpla ca ambitia sau gelozia sa ne controleze in luarea deciziilor sau cerem intelepciune de la Dumnezeu sa facem alegerea potrivita? Daca cautam ajutor, Dumnezeu ne duce intotdeauna in directia cea buna pentru ca intelepciunea este disponibila oricui se umileste sa o ceara.
Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mina larga si fara mustrare, si ea ii va fi data.

No comments: