Saturday, January 19, 2013

Perspective


Cea mai parte din lume cumpara ideea – comercializata de palestinieni si lumea musulmana – ca Israelul este “Goliat” cel rau care “a furat” pamintul palestinienilor.
Israel a lasat Gaza sa se auto-conduca in 1994, iar in 2005 si-a retras toti soldatii si oamenii din Gaza. Hamas a fost votat prin alegeri libere in 2006 invingind rivalii Fatah.(alta organizatie terorista)
In ultimii 8 ani, Hamas a tras cu mai mult de 10.000 rachete si mortiere in Israel – 7000 din ele DUPA retragerea Israelului in 2005.

De ce atunci raspunsul “disproportionat” al lui Israel? Doar au fost ucisi in jur de 600 de palestinieni. Sa lasam deocamdata la o parte faptul ca Hamas a chemat la “stergerea de pe harta” a Israelului. Sa lasam deoparte faptul ca palestinienii lupta ascunzindu-se dupa copii si femei, incurajind astfel victime civile – deh, relatiile cu publicul trebuie sa aiba mesaj tare, nu?

Israel se afla in vechiul “crescent fertil” cu unele din cele mai vechi dovezi arheologice a oraselor si industria agricola. Dupa 4 secole de ocupatie otomana, o declaratie data de Liga Natiunilor din 1922, a impartit teritoriul in doua parti. Portiunea din est va fi numita, in 1946, Iordania. Partea din vest de Iordan a fost administrata in temeiul dispozitiilor care au cerut crearea unei tari a evreilor.
Cam prin 1948, toti locuitorii din zona de vest au fost cunoscuti ca “palestinieni”. Un evreu care locuia acolo se numea “evreu palestinian”, un arab se numea “arab palestinian” sau un crestin era cunoscut ca fiind un “crestin palestinian”.

Asa ca evreii nu “au furat” nimic. Arabii nu vor pace. Ei vor sa stearga Israel de pe fata pamintului, altfel nu exista nici o explicatie a faptelor lor.

No comments: