Saturday, January 19, 2013

Drepturi si responsabilitati


In timpul celei de-a 3-a dezbatere intre McCain si Obama a fost pusa o intrebare: Este asigurarea medicala un drept sau o responsabilitate a fiecaruia?
Obama a raspuns ca ar trebui sa fie un drept. De unde vine acest drept? Asigurarea medicala este un produs. Fie un produs fizic – in produse farmaceutice, fie un produs al muncii depuse – doctorii. Daca ai drept la ceva, cine iti da acest drept? Statul. De unde isi ia statul resursele? De la contribuabili. Tu si eu! Asta inseamna ca atunci cind o persoana are dreptul, o alta persoana are responsabilitatea. Nu putem separa drepturile de responsabilitati. Drepturile sociale nu sint o marfa. Ele nu sint un capital social unde drepturile unei persoane pot fi crescute, in timp ce drepturile altor persoane sint micsorate. Drepturile sint individuale. Nu exista drepturi colective. Drepturile unui individ nu sint negociabile si la mina altui individ.
Nicaieri in Constitutie nu este mentionat ca daca existi si respiri oxigen ai dreptul la asigurare medicala. Noi, fiecare contribuabil in parte, vom fi responsabili pentru comportamentul fiecarui individ. Sa ne uitam la homosexualitate, de exemplu:
Doua persoane gay decid sa aibe sex neprotejat. Acesta este un comportament care nu-l putem reglementa. Daca unul din ei transmite o boala incurabila, ghici cine ii va plati factura medicala? Tu si eu! Ei au dreptul de a se comporta cum vor iar eu am responsabilitatea de a plati.
Ceea ce Obama nu vrea sa faca este sa recunoasca ceea ce este: socialism. Cind spui ca o persoana are drepturi si altcineva are responsabilitatea, atunci descrii socialismul. Doresti ca statul sa lucreze cu adevarat pentru tine? Nu te mai duce la lucru la timp, nu mai lucra din greu sa faci o treaba buna, renunta la servici, imbata-te si fa pipi pe tine. Dormi pe trotuare! Obama va avea grija de tine. Iti va da o casa pe gratis, benzina pe gratis, mincare pe gratis, asigurare medicala.
Avem nevoie de alimente inainte de a avea nevoie de doctori, nu? Deci daca oamenii au nevoie de asigurare medicala si prin urmare este dreptul lor de a avea si tu ai responsabilitatea dea o oferi, de ce nu si nutritie universala? De ce sa nu vina statul si sa decida ca fermierii care au vite, gaini, porumb, griu, datoreaza produsul si munca lor oamenilor care mor de foame? Doar li se cuvine! E dreptul lor! Au nevoie, nu?
Avem nevoie de case? Adaposturi si locuinte universale! Ce zicem de haine? Imbracaminte universala! Crezi ca e prea de tot? Sub F.D. Roosevelt guvernul nu a avut nici o problema cu ideea ca statul sa nationalizeze pensiile, spunind fiecarui american ca nu au de ales decit sa participe la planul de pensii. Acum sintem asa de obisnuiti cu taxele care le dam la social security!!
Oamenii au dreptul sa fie gay, grasi, beti, drogati sau prosti si tu si eu avem responsabilitatea sa platim. Tu, du-te la lucru! Tu, trezeste-te dimineata! Tu, sacrifica timp departe de familie, impinge, trage, sapa, transpira!! Le-o datorezi! Lor le e foame, sint obositi, sint saraci! E vina ta! Tu nu lucrezi pentru tine si familia ta, tu lucrezi pentru toata lumea! Munca care o faci nu e a ta! Rezultatul efortului nu e al tau! E al lui Obama! El merge din oras in oras si spune tuturor ca ei au dreptul la comportamentul lor, fraierii o sa plateasca!
Noi, idiotii!!
Daca iti asumi un drept, asuma-ti si responsabilitatea! Daca spui “asta e dreptul meu”, atunci e responsailitatea ta sa suporti consecintele. Nu poti spune “tu nu ai responsabilitatea sa cauti fericirea pentru tine, tu ai responsabilitatea sa o cauti pentru mine”!!!!

No comments: