Saturday, January 19, 2013

Contracte rupte


Cum conceptul ca nu exista absolut, acordurile sau contractele intre oameni isi pierd valoarea. Constitutia SUA a fost un contract intre state si noul guvern. Scopul Constitutiei a fost de a limita domeniile in care guvernul are dreptul de a opera.
Aceste limitari cu privire la puterea pe care o are guvernul au fost scrise de oameni care au stiut natura pacatoasa a omului. Din istorie au invatat ca guvernul limiteaza libertatea omului prin controlul sau confiscarea roadelor muncii sale.
Manualul profesorului, American Government spune profesorilor sa inceapa o discutie despre Constitutie in acest fel:
Intreaba elevii daca ar considera sa mearga la un dentist sau alt doctor care practica medicina la fel cum a fost practicata in cele 13 colonii, in 1776. Intreaba-i cum se poate trai sub o Constitutie scrisa acum 200 de ani. (pagina 75)
Acest fel de discutii “ghidate”, conditioneaza elevii sa vada “intelepciunea” de a ignora sau reinterpreta “demodata” Constitutie. Copiii sint invatati ca relativismul moral este o virtute. De aceea sportivii incearca tot ce pot sa gasesca motiv sa iasa de sub un contract, sau sotii ignora promisiunile care le-au facut la casatorie si divorteaza.
Daca vrem sa avem libertate, atunci contractele intre oameni, intre firmele comerciale sau ale guvernului trebuiesc indeplinite.

No comments: