Saturday, January 19, 2013

Cine ne da drepturile?


Orice ni se da bun si orice dar desavirsit este de sus, pogorindu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare. Iacov 1:17
America a fost stabilita pe un concept care a fost, si este, diferit de cel al oricarei alte natiuni de pe pamint.
Nu parintii fondatori au dat drepturi si libertati oamenilor. Drepturile si libertatea nu se primesc printr-un proiect de lege sau printr-o Constitutie. Multe natiuni au avut – si au pierdut – drepturi si libertati acordate de un conducator sau o Constitutie.
Ceea ce a facut America diferita este ca parintii fondatori au descoperit si au stabilit adevarul ca drepturile individuale nu vin de la un presedinte, un guvern, o Constitutie sau de la un proiect de lege, ci de la Dumnezeu.
Daca Dumnezeu da oamenilor drepturi, guvernul nu poate sa le ia. Acesta este conceptul care este subliniat in Constitutie.
Unele manuale publica textul Declaratiei de Independenta, sau o imagine care nu poate fi citita. La o cercetare foarte amanuntita nu s-a reusit sa fie gasit textul Declaratiei in nici un manual scolar publicat in ultimii 70 de ani. Autorii manualelor ignora un adevar fundamental extrem de important, acela ca drepturile unei persoane vin de la Dumnezeu, nu de la guvern.
De obicei, in manualele scolare, Declaratia de Independenta este prezentata in conformitate cu opiniile umaniste care il neaga pe Dumnezeu, iar Declaratia este “citata” astfel:
toti oamenii sint creati egali…cu anumite drepturi inalienabile.
Cele 3 puncte inlocuiesc cuvintele cele mai importante: “inzestrati de Creatorul lor…” Desigur este greu ca Creatorul sa fie recunoscut in scoala atunci cind ii este refuzat locul in manualele de stiinta, care sint bazate complet pe evolutie.
Autorul Declaratiei de Independenta, Thomas Jefferson, a spus:
Dumnezeu care ne-a dat viata ne da si libertatea. Pot sa fie asigurate liberatile unei natiuni atunci cind renuntam la convingerea ca aceste libertati sint un dar de la Dumnezeu? Intr-adevar, tremur pentru tara mea cind ma gindesc ca Dumnezeu este drept si ca dreptatea Lui nu poate dormi pentru totdeauna.
Daca vom opri o generatie sa stie ca “drepturile sint date de Dumnezeu”, Constitutia ar putea fi modificata, libertatea ar putea fi anulata prin vot fara ca cetatenii sa cunoasca cauza sclaviei in care se afla.

No comments: