Saturday, January 19, 2013

Manualele influentate de musulmani?


Consiliul cu privire la Educatia Islamica este un grup islamic care verifica materialele publicate in manualele din SUA. Seful aceste organizatii recunoaste ca acest lucru este “o revolutie dusa in interiorul claselor scolare”.
Aici nu e vorba de a fi sensibil, de a nu ofensa ori de a include in discutie toate religiile lumii. Aici e vorba de denaturare.
Autorul Gary A. Tobin explica in cartea sa “The trouble with Textbooks” modul in care crestinismul si iudaismul este prezentat diferit fata de islam.
De exemplu in “Istoria Lumii” de Holt, elevii citesc ca Moise “sustine ca a primit cele 10 Porunci de la Dumnezeu” in timp ce “Mohamed a primit Coranul de la Dumnezeu”.
Alt manual, “Civilizatiile Lumii” de Pearson, spune ca Isus este “crezut de crestini ca e Mesia” in timp ce Mohamed “a primit revelatii de la Allah”.
Manualul Culturile Lumii si Geografia spune ca “iudaismul este o poveste in exil” si “crestinii cred ca Isus este Mesia cel promis”. Dar cind vine vorba de Islam, nu exista nici o mentionare de “poveste” sau “convingeri”. Afirma, pur si simplu, ca Coranul “este colectia revelatiilor lui Dumnezeu date lui Mohamed”.
Cu greu poti numi asta egalitate.

No comments: