Saturday, January 19, 2013

Excelenta in educatie?


Hope si change. Hope si change. Cuvintele astea suna mereu in convorbiri. Pe tot parcursul campaniei presidentiale, tot ce am auzit a fost “hope” asfel incit sa putem avea “change”. Aceasta declaratie vaga a dus electoratul la vot pentru a da democratilor victoria dorita. Acum am inceput sa intelegem ce “hope” si “change” are Obama in gind.
Sa luam de exemplu educatia. Alegerea lui Obama pentru ministrul educatiei este facuta. Seful scolilor din Chicago, Arne Duncan. Guvernul federal nu are nici un drept constitutional in educatie, dar din moment ce acest departament exista, trebuie sa tragem consecintele. Si care sint aceste consecinte? Daca Duncan va face ce a facut pentru Chicago, poporul american va afla despre ce “change” este vorba…schimbare in rau.
CNSNews a raportat ca 17% din elevii de clasa 8-a au fost la nivelul cerut pentru clasa 8-a, la lectura. In conformitate cu Departamentul National de Evaluare a Educatiei, un raport facut in 2007, a aratat ca in timpul mandatului lui Duncan, scolile publice din Chicago au performat sub media nationala.
Nu este vorba doar de performanta slaba a scolilor, dar Duncan a sustinut planurile pentru a se organiza licee speciale pentru homosexuali. Ce s-a intimplat cu accentul pus pe lectura, scriere, matematica? Nu sint acestea ceea ce vor face un tinar sa fie competitiv in intreaga lume? Nu mai este importanta educatia? Dar s-au inceput laboratoarele pentru experimentare sociala.
Acceptind nominalizarea, Duncan a spus ca ar dori sa ia cu el lectiile care le-a invatat in Chicago si sa le aplice peste tot in tara. Daca asta insemna sa se scada standardele scolare sau profesori care bat copii fara sa sufere vreo consecinta,atunci avem o problema serioasa.
Hope si change…hope si change. Sper (si ma rog) pentru un altfel de schimbare.

No comments: