Thursday, March 21, 2013

Crestinismul este singura religie adevarata (3)


3. Isus a inviat din morti.
 Isus cel inviat a fost vazut de ucenici si inca 500 de oameni. Istoria noteaza ca 500 de oameni l-au vazut pe Isus inviat pe o perioada de 40 de zile. In acele vremuri, de cite ori se vorbeste de numarul oamenilor, se vorbeste de numarul barbatilor, fara sa fie puse la socoteala numarul femeilor si copiilor. Daca ar fi sa punem si numarul lor, cei care l-au vazut pe Isus cel inviat, se poate ridica la 1000-1500 oameni.
Acest lucru este inregistrat istoric si documentat de martorii oculari, lasind  scris de aceeasi generatie care putea refuza declaratiile daca nu erau adevarate. Nu au fost gasite niciodata, nici o scriere arheologica care sa dovedeasca  aceste afirmatii ca fiind false. Putem spune ca atunci erau destui oameni care le-ar fi placut sa dovedeasca ca crestinismul este o inselaciune. Romanii si fariseii ar fi fost incintati sa poata sa dovedeasca ca invataturile apostolilor sint niste inselatorii. Daca ucenicii umblau prin orase si sate spunind ca Isus a inviat dintre cei morti, daca ceilalti martori confirmau asta, deschis, pe fata, cum se face ca dusmanii crestinismului, nici unul din ei, vreodata, nu si-au dat silinta sa scrie ca aceste lucruri sint false si ca acesti oameni imprastie minciuni?
Era de la sine inteles si acceptat faptul ca Isus a inviat. De atunci istoria scrie ca El este viu si toata lumea stie. Opozitia este complet muta in arheologie. Istoric, nu exista motiv sa refuzam ca Isus a inviat din morti.

No comments: